Για να μην πνίγει η μάσκα το δέρμα σου !

Λόγω της παρούσας περίστασης, γνωρίζουμε τη σημασία της χρήσης μάσκας για την προστασία μας αλλά και για την προστασία των άλλων. Η χρήση μάσκας  είναι επιπρόσθετα υποχρεωτική. Ωστόσο, ακόμη και αν πρόκειται για ένα στοιχείο που έχει εισαχθεί στη ζωή μας και ακόμα και αν η χρήση της είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, η συνεχιζόμενη χρήση της μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα μας.

  • Ο προστατευτικός χαρακτήρας αυτών των μασκών τις καθιστά ιδιαίτερα αποφρακτικές, και έτσι, καθώς περνούν οι ώρες, δημιουργούν ένα μικροκλίμα υγρού και ζεστού περιβάλλοντος στην περιοχή. Η αναπνοή στο στεγανό περιβάλλον της μάσκας θα προκαλέσει υπερβολική υγρασία, οδηγώντας έτσι στη συσσώρευση ιδρώτα και λίπους στην περιοχή και στην αλλαγή του ελαφρώς όξινου pH του δέρματός μας.
  • Ο ιδρώτας σε συνδυασμό με την τριβή της μάσκας μπορεί να προκαλέσει βλάβες λόγω πίεσης σε διάφορα σημεία του προσώπου (μύτη, μάγουλα, αυτιά κλπ.). Συνεπώς, είναι πιθανή η δημιουργία διαβρώσεων στο δέρμα και παράλληλα αυξάνεται η πιθανότητα να οδηγήσει σε μόλυνση.
  • Ο ανεπαρκής αερισμός ευνοεί την αφυδάτωση. Η κατακράτηση υγρασίας προκαλεί τη διόγκωση των πόρων και τη διαεπιδερμική απώλεια νερού. Αυτή η υψηλή υγρασία, μαζί με το σάλιο που διατηρείται μέσα στη μάσκα, ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών που μπορούν να μας προκαλέσουν από τέντωμα, ξηρότητα ή ερεθισμό μέχρι και φλεγμονές, εξανθήματα, εξάρσεις ακμής ή επιδείνωση της ροδόχρου ακμής.

Είναι, συνεπώς, πολύ σημαντικό να διατηρείται άθικτο το δέρμα, χωρίς βλάβες ή ανοιχτές πληγές. Για αυτό, σου συνιστούμε, φτάνοντας στο σπίτι, να περιποιήσεις το δέρμα σου καθαρίζοντάς το, οξυγονώνοντάς το και παρέχοντάς του τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για την επιδιόρθωση, αποκατάσταση και ανάκαμψή του.

  1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ: πλύνε το πρόσωπό σου το πρωί και τη νύχτα για να αφαιρέσεις τοξικά υπολείμματα και για να το ενυδατώσεις. Προτείνουμε το βελούδινο τζελ καθαρισμού Idracalm Azulene cleansing gel με φυτικά συστατικά με καταπραϋντικές αντιφλεγμονώδες  και ηρεμιστικές ιδιότητες.Θα αποτρέψει την εξάπλωση των βακτηρίων και επίσης θα αφήσει στο δέρμα μια αίσθηση απαλότητας και άνεσης. Περιέχει ενυδατικούς παράγοντες
  2. ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ: όπως σε οποιαδήποτε καθημερινή περιποίηση, περνάμε στην ενυδάτωση. Εφαρμόστε την ιδανική για τον τύπο δέρματος ενυδατική κρέμα έτσι ώστε το φράγμα του δέρματος να είναι ισορροπημένο και να ενυδατώνεται, αποφεύγοντας το περιττό λίπος. Ο ορός οξυγονοθεραπείας, διπλής δράσης, HydraO2 VitaminCollagen, εκτός από την ενυδάτωση και τη θρέψη, είναι αντιοξειδωτικός, επιδιορθώνει, αναζωογονεί και, πολύ σημαντικό, παρατείνει την κυτταρική ζωή.
  1. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: η πεποίθηση ότι με τη χρήση μάσκας δεν χρειάζεται αντηλιακό είναι λανθασμένη. Η μάσκα δεν εμποδίζει τη διείσδυση της ηλιακής ακτινοβολίας. Επομένως, εφάρμοσε το αντηλιακό σου κάθε πρωί χωρίς να αμελήσεις το περίγραμμα των ματιών, των βλεφάρων, των αυτιών και του αυχένα. Συνιστούμε ένα προστατευτικό που εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους στο δέρμα ώστε να μην «κορεστεί». Το SunBlockSPF 50 Oil free είναι ιδανικό για αυτό.

Με αυτές τις απλές συμβουλές, προστατεύεις τον εαυτό σου από μέσα και από έξω!

Τα spa24 σε φροντίζουν !

Μενού