Ο ήλιος και η επίδρασή του στο δέρμα

Το δέρμα μας εκτίθεται διαρκώς τόσο στις ακτίνες UVB (αντιπροσωπεύουν το 5% της υπεριώδους ακτινοβολίας), οι οποίες ευθύνονται για το μαύρισμα και τα εγκαύματα, όσο στις ακτίνες UVA (αντιπροσωπεύουν το 95% της υπεριώδους ακτινοβολίας) που ευθύνονται για τη γήρανση. Οι ακτίνες UVA διαπερνούν τα σύννεφα, το γυαλί και την επιδερμίδα και, σε αντίθεση με τις ακτίνες UVB, είναι ανώδυνες και σε θέση να διεισδύσουν σε βάθος το δέρμα φτάνοντας σε κυτταρικό επίπεδο.

Ο ήλιος και η επίδρασή του στο δέρμα

Ο ήλιος που δίνει ζωή στη Γη.

Το ηλιακό φως, ως πηγή ευεξίας, αποτελεί σημαντικό κομμάτι του σύγχρονου τρόπου ζωής: μας παρέχει βασικά οφέλη (όπως η σύνθεση της βιταμίνης D), ωστόσο, ενέχει ορισμένες παρενέργειες που οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη (όπως η φωτογήρανση, η δυσανεξία στον ήλιο, οι δυσχρωμίες, ο καρκίνος του δέρματος). Το δέρμα, λοιπόν, πρέπει να προστατευτεί από αυτές τις πιθανές παρενέργειες κάθε φορά που εκτίθεται στον ήλιο.

Γι’ αυτό, προκειμένου το δέρμα μας να διατηρείται υγιές, ακόμα και κατά την έκθεση στον ήλιο, η Eldan δημιούργησε τα προϊόντα:

EldanSunDimension

Μια πλήρης αντηλιακή σειρά σε θέση να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες της ορθής έκθεσης στον ήλιο, ειδικά όσον αφορά στη φωτογήρανση που προκαλούν οι ακτίνες UV.

Μια αντηλιακή σειρά multitasking που συνδυάζει την καλύτερη τεχνολογία αντηλιακής προστασίας με την πιο προηγμένη τεχνογνωσία κατά της φωτογήρανσης.

Η EldanSunDimension περιέχει έναν επιστημονικό συνδυασμό αντηλιακών φίλτρων, ο οποίος παρέχει κάλυψη ευρέως φάσματος κατά των:

Ακτίνων UVB (υπεύθυνες για τα εγκαύματα)

Ακτίνων UVA (υπεύθυνες για τη φωτογήρανση)

Η EldanSunDimension περιέχει ένα εξειδικευμένο φυσικό αντιοξειδωτικό  που προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου οι οποίες δημιουργούνται κατά την έκθεση στον ήλιο και ευθύνονται για τη γήρανση και την ερυθρότητα της επιδερμίδας.

Η EldanSunDimension όχι μόνο παρέχει έναν βέλτιστο συνδυασμό προστασίας UVA / UVB αλλά και ένα σύστημα θωράκισης του DNA.

Γιατί χρειαζόμαστε προστασία;

Το δέρμα εκτίθεται ολοένα περισσότερο στις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση, ειδικά κατά την έκθεση στον ήλιο. Ως αποτέλεσμα, η βλάβη στο DNA προκαλεί μείωση της διαδικασίας φυσικής ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση.

Επιπλέον, τα φίλτρα UVA και UVB της EldanSunDimension προσφέρουν στο δέρμα μια πολυεπίπεδη προστασία χάρη στα οφέλη ενεργών συστατικών, όπως:

Εκτοΐνη

Ένα μόριο που βρίσκεται σε αρκετά είδη μικροοργανισμών και ανακαλύφθηκε στις ερήμους και στις αλμυρές λίμνες της Αιγύπτου. Προστατεύει τους έμβιους μικροοργανισμούς από τις βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολίας UV. Η εκτοΐνη υποστηρίζει τους μηχανισμούς επανόρθωσης και θωράκισης των κυττάρων της επιδερμίδας όταν αυτά εκτίθενται σε εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία, και συμβάλλει στον περιορισμό σχηματισμού κυττάρων ως απόρροια ηλιακών εγκαυμάτων, προστατεύοντας το δέρμα από τη φωτογήρανση και «κλειδώνοντας» την υγρασία του.

Εκχύλισμα καρπουζιού

Πλούσιο σε βιταμίνες, υδατάνθρακες και αμινοξέα (κιτρουλίνη), το καρπούζι (CitrullusLanatus) φύεται στην Έρημο του Καλαχάρι και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην ξηρασία αφού, εκτεθειμένο στις ακραίες συνθήκες της ερήμου, είναι σε θέση να αναπτύσσει τον δικό του μηχανισμό άμυνας. Το εκχύλισμα καρπουζιού είναι ένα δραστικό συστατικό επιλεγμένο να προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες του υπεριώδους φωτός (UV).

Εκχύλισμα ροδιού

Τα ρόδια χρησιμοποιούνται στην ιατρική από την αρχαιότητα γιατί περιέχουν ουσίες που συμβάλλουν συνεργικά υπέρ της παραγωγής ισχυρών αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών δράσεων. Το εκχύλισμα ροδιού επιφυλάσσει πολυάριθμα οφέλη-κλειδιά στην προστασία από τις ακτίνες UV, δεδομένου ότι είναι ικανό να προλάβει και να περιορίσει τις βλάβες που προκαλεί το ηλιακό φως (φωτογήρανση) κατά τη διάρκεια και έπειτα από την έκθεση σε αυτό (προστασία/επανόρθωση από τις βλάβες του ήλιου, αντιοξειδωτικό, αναστολέας γλυκοζυλίωσης).

 

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

  • Φτιάχνει τη διάθεση
  • Διεγείρει την παραγωγή βιταμίνης D
  • Μας κάνει να αισθανόμαστε πιο όμορφοι

Αποστολή της EldanCosmetics είναι να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα που προάγουν ευεξία, υγεία και ομορφιά με αξιόπιστα και αποτελεσματικά κοσμετολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που διατηρούν το δέρμα υγιές, καθυστερώντας τα σημάδια γήρανσης.

Χάρη στην εμπειρία και αξιοπιστία της EldanCosmetics Italia αυτή η υπόσχεση διέπει και τη σειρά SunDimension.

Μια ηλιόλουστη μέρα με προϊόντα SunDimension σας χαρίζει υπέροχη αίσθηση μέχρι τις βραδινές ώρες.

Χάρη στη σειρά SunDimension της EldanCosmetics κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει με ασφάλεια τον ήλιο και τις ακτίνες του

Μενού